Sista dagen på barnhemmet!

Publicerad 2014-03-07 18:18:00 i Allmänt,

Hej!
Nu är våran tid över på sjukhuset och det ska börjas ett nytt kapitel på denna resa. Vi ska nu vara på sjukhuset resterande dagar under resan för att uppleva skillnader och hur det går till här i Litauen när folk ska behandlas.

Igår torsdag var alltså vår sista dag på barnhemmet. Vi hade gått upp tidigt på morgonen för att ha med oss fika till barnhemmet. Vi bakade kladdkaka, men det fanns inga verktyg att använda. Vi fick använda oss av yoghurt kartonger till att ha i rätt mängd av de olika sakerna. Men det blev faktiskt succé.

När vi kom till barnhemmet först så åkte vi till barnens skola för att se vilken skola de går i. Det var en väldigt liten skola med bara 110 personer på. Vi träffade även rektorn på skolan och satt och fikade med henne och en lärare tillsammans med en personal på barnhemmet. Man märkte tydligt att det finns en väldigt bra kontakt mellan barnhemmet och skolan för det behövs när det gäller så många barn.

Det var en utflykt på ungefär 1 timme så vi åkte sedan hem till barnhemmet och då var de flesta barnen hemma. Vi bestämde oss då för att bygga upp ett Pippi tält som vi hade med oss från Sverige. Vi hjälptes åt väldigt mycket och det var många som var delaktig och gjorde det lite extra kul.

Det var även väldigt mycket lek som det alltid har varit när vi varit där. Det har varit lika kul för oss som för barnen att leka, man känner sig som ett litet barn när man håller på och leker.
Det var även väldigt kul precis innan vi skulle bjuda på vårt avskedsfika så var verkligen alla med och körde en lek, det var en lek där man skulle viska ett ord till kompisen och sedan gå från start till mål och så får man höra hur det låter i slutet. När det var våran tur så körde vi Svenska ord för att det skulle bli lite svårare.

Våran kaka blev väldigt populär och allting gick åt som vi bakat så det var kul att de gillade vad vi gjort.

Sen var det dags för ett stort kramkalas innan vi skulle ge oss hem. Det var väldigt tråkigt då man har kommit i bra kontakt med väldigt många av barnen, Vi fick en massa lappar där det stod att de skulle sakna oss och att vi inte ska glömma bort dom. Det är en sak som är självklar och det är att vi inte kommer glömma bort dom iallafall. Det har varit väldigt kul och vart med dom och vi tror att de tycker det också.

Kommentarer

Postat av: Linda H Eriksson

Publicerad 2014-03-10 12:16:55

Vilka fina bilder och vad det är roligt att se hur ni har det! Ni kommer så klart vara saknade, men ha minnen för livet.
Kram Linda

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela