Sjukhuset

Publicerad 2014-03-05 20:26:12 i Allmänt,

Idag så gjorde vi tjejer våran näst sista dag på sjukhuset. På fredag byter vi med killarna och får spendera dagarna på barnhemmet istället. Idag började praktiken med att Sara fick inhalera läkemedel eftersom hon också har blivit lite förskyld. Sara tyckte att det kändes mycket bättre efteråt och att det vart lättare att andas.
Efter det var vi med på röntgen en liten stund, sen så gick vi upp till dialysen. Där fick vi se flera olika patienter som alla hade problem med sina njurar. De fick ligga mellan 3-5 timmar medan en maskin renade deras blod, olika tider beroende på grund av olika förutsättningar. Träffade en jätte rolig farbror som skojade massor med oss, dock förstod vi inte vad han sa, men det gjorde inte så mycket.
Gick runt lite på barnavdelningen efter vi ätit lunch och avslutade sedan dagen med lite övningar hos sjukgymnasten. Vet inte om han tyckte att vi antingen var skit roliga eller värdelösa för han skrattade i alla fall åt oss hela tiden...

Igår på praktiken så var vi mest på avdelningen för äldre personer, där vi fick gå med och se och utföra lite morgonrutiner. Personalen och patienterna där var jätte söta och försökte få oss att förstå även om de inte kunde prata någon engelska. Ibland så känns det som att folk tycker att det är svårt att kommunicera med oss så att de istället struntar i det, så det var jätte kul att de verkligen försökte.
Efter det så gick vi och handlade lite mat, som vi lagade och sedan åt gemensamt. Lite hederlig husmanskost. Michelle slängde ihop potatismos för första gången i sitt liv så hon var ganska stolt (p.s Sara skalade potatisen, VIKTIGT!) Det kan vara ganska svårt att laga mat här, utbudet skiljer sig ganska mycket i från Sverige och det är svårt att förstå vad som står på, det har blivit fel både en och två gånger, men man börjar lära sig.
PUSS & KRAM

Kommentarer

Postat av: Linda H Eriksson

Publicerad 2014-03-06 12:36:05

Vilket äventyr ni är med om! Kul med alla bilder som ni lägger upp. Den här resan är något ni kommer minnas för alltid. :)

Ta hand om varandra!
Kram Linda

Postat av: Agneta

Publicerad 2014-03-06 15:46:42

Vilken bra behandling Sara, hoppas du fortsätter att må bra.
Kram //A

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela