Gårdagen

Publicerad 2014-03-15 14:54:14 i Allmänt,

Igår så hade i alla fall jag nog den roligaste dagen sedan vi kom hit. Ilona kom hit och hämtade oss runt 1 och sedan så åkte hon och vi 5 först till Hill of crosses. Som är en kulle med över 100.000 kors placerade på och runtom. Vi gick omkring på området som var större än vad man kunde tro och det var kors precis överallt. På de stora korsen hängde ytterligare 100-tals små.
Efter det åkte vi in till Šiauliai och köpte bussbiljetter till Riga på tisdag när vi ska åka hem härifrån. När vi gjort det så gick vi och åt lite lunch på ett köpcentrum innan vi begav oss till en chokladfabrik. Där fick vi se hur en tjej arbetade med chokladen och sedan hur hon gjorde chokladpraliner för hand.
Efter det så fick vi själva prova på att göra godis. På ett bord stod det uppdukat med t.ex smält choklad, olika fyllningar och saker att dekorera med. Det var rätt svårt att få det att se snyggt ut, men man får hoppas att det smakar bättre än det ser ut. Roligt var det i alla fall! När vi höll på så anslöt sig även Ilonas son och Sunata till oss.
När vi var klara med vårat godis så fick gick vi till ett museum i samma byggnad där de berättade om chokladens uppkomst och även historien bakom chokladfabriken.
Den här muggen var till för män men stor mustasch så att de skulle slippa på choklad i den när de drack. Ganska smart faktiskt!
När vi var klara på chokladfabriken och hade köpt på oss choklad så åkte vi till Akropolis, som är ett stort köpcentrum där vi gick runt i affärerna en stund. När vi möttes upp så tyckte grabbarna att vi skulle åka skridskor så vi gick bort till en ishall som fanns mitt i köpcentrumet. Där snörade vi på oss skridskor och åkte fram tills att vi skulle åka hem. Det var en bra idé och det var väldigt kul att åka även fast det inte gick så himla fort för mig..
Som sagt så var igår väldigt rolig och vi hann med massor av roliga saker. Idag är vi lediga och jag tänkte packa lite eftersom vi har lite saker planerade de här sista dagarna och vi alla ska göra våran sista praktikdag på måndag. Tiden här har gått väldigt fort och man har fått sett så mycket nytt, men det ska ändå bli skönt att få komma hem igen.
PUSS / Michelle

Kommentarer

Postat av: Agneta

Publicerad 2014-03-17 10:53:34

Det är verkligen en salig blandning av upplevelser, chokladtillverkning och operationer. :)
Vi ses snart, ha en trevlig hemresa.
Kram// Agneta

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela