Camilla, Sara & Michelle

Publicerad 2014-03-01 22:19:41 i Allmänt,

Vi har haft lite problem med internet och har haft ganska mycket att göra under dagarna så har inte hunnit blogga så mycket. Killarna har som de redan skrivit praktik på barnhemmet och vi har haft 3 dagars praktik på sjukhuset. Tar igen det vi missat nu i stället. I onsdags så började vi våran praktik på sjukhuset, vi går mest med en läkare som jobbar på barnavdelningen så där var vi hela dagen i onsdags, vart mest att kolla på saker. Camilla som var sjuk fick även möjlighet att testa på att inhalera något som skulle hjälpa henne att kunna andas lättare och att hennes hosta skulle bli bättre.
I torsdags så var vi med på en typ utav ultraljud, där de kollade organen i magen, ultraljudsläkaren visade oss de olika organen och hur cystor i njurarna kunde se ut. Det var svårt att tyda, men väldigt intressant. Efter det så fick vi vara med och förbereda en behandling för våran lärare. Det gick ut på att man la varm lera i tygpåsar som man sedan la på områden där man hade problem med smärta. Ungefär som våran svenska vetekudde men ändå annorlunda.
Vi fick även vara med och se flera andra behandlingar som utfördes på sjukhuset, här får Claes en behandling med någon form av magnetfält, som ska vara bra för hans knän.
Den här saken ger ett tryck på kroppen på olika ställen, den används ofta efter operation och hjälper att dränera vätska i från lymfkörtlarna.
Vi alla fick testa på den här behandlingen, då man fick små elstötar i hårbotten för att öka blodcirkulationen och motverka spänningshuvudvärk. Det var väldigt skönt och avslappnande att få.
På kvällen så mötte vi upp lite personal från både barnhemmet och sjukhuset samt Ilona och åt lite mat, och pratade. Vi fick även prova på en typiskt Litauisk efterätt, det var någon typ av friterade äpplen med honung och lite annat gott.
Igår så var vi med logopeden på morgonen, och fick sedan vara på barnavdelningen där vi bland annat fick hjälpa till att förbereda inhalationer för barnen som hade lunginflammation. Vid 11 så var det ett stort möte med hälso- och sjukvårdsministern som alla hade gått och sett fram i mot. Det var en ganska så stor grej att han kom hit och besökte det "lilla" sjukhuset i Pakruojis. Det är allt vi hunnit under våra dagar på sjukhuset, tror vi kommer kunna blogga mer nu när internet är ganska bra. PUSS så länge

Kommentarer

Postat av: Claes

Publicerad 2014-03-03 06:38:51

Labas rytas!
Hoppas ni haft en bra helg. Katarina och jag stannade till på "korskullen" och kom hem utan strul. Kul att åka med er, blir säkert en upplevelserik APL. Sonata, Roma och Ilona är ju som ni, riktiga pärlor så ni får det säkert bra.
Jättekul att se alla bilder, håller tummarna för att internet skall fungera så det kommer mer.
Hälsa alla och ha det riktigt bra!!
Claes

Postat av: Katarina

Publicerad 2014-03-03 13:10:36

Trycker på gilla-knappen!

Postat av: Linda

Publicerad 2014-03-04 14:33:30

Vilken tur att ni får prata en massa English! *nöjd engelsklärare här*
Och hur coolt är det inte att ni får gå med en läkare?!
Ta hand om er! Ser fram emot att läsa mer.
mvh Linda

Postat av: Agneta

Publicerad 2014-03-05 15:20:55

Vad roligt att se alla härliga bilder.
Kram // Agneta :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela