Barnhemmet

Publicerad 2014-03-01 14:16:38 i Allmänt,

Jag och Anton har nu varit 3 dagar på barnhemmet. Det är väldigt kul och man börjar bygga upp en relation till barnen och man gör flera roliga saker. Barnen är absolut inte blyga och de hänger och klänger på oss. Det varierar väldigt mycket i ålder på barnen som är på hemmet. Den yngsta tjejen som är 5 år fyllde här i veckan som vi var med och firade. De äldsta är runt 17 år och de kan prata lite engelska. Det blir mer teckenspråk med de mindre barnen fast det funkar det också.
Man bygger upp en väldigt starka relationer med barnen och det känns nästan som att man har varit med dom flera år och är en i familjen. Det känns som att de känner samma sak och att de blir väldigt glada när vi kommer dit. De sa nu i fredags att de väntar på att vi ska komma. Det känns väldigt kul att de gillar oss och vi känner samma sak.

Idag Lördag så hade från inte mycket planerat men sedan kom våran kontaktperson Ilona och gav oss möjlighet att gå till sjukhuset och träffa en läkare som är väldigt duktig på engelska. Det finns inte så många som är bra på engelska på sjukhuset så vi tar varje chans vi kan få att lära och förstå mer.
Imorgon söndag så ska vi till en större stad med en av barnhemmets personal som ville att vi skulle göra någon utflykt. Det är även väldigt kul att de erbjuder oss att göra roliga saker utanför praktiken. De vill visa oss hur man roar sig i Litauen.

Vi har väldigt dåligt internet här så det är svårt att komma ut på nätet.Det är väldigt svårt att få upp bilder och det är det vi tror ni vill se mest.
Tjejerna återkommer med sin första praktikvecka under helgen.
/ Gruppen

Kommentarer

Postat av: Lena Rosenberg

Publicerad 2014-03-03 09:44:54

Bra jobbat med bloggen! Det är jätteintressant att se hur ni har det!

Postat av: Göran Olsson

Publicerad 2014-03-12 10:11:43

hej, intressant att läsa om er. Skulle vilja veta mer om ert intresse för just Litauen och om ni har kontakter med andra ungdomar i Sverige när det gäller kontakter mellan Sverige-litauen. / hälsning göran ..Litauenvän i 26 år.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela