Anton och Max gör det igen

Publicerad 2014-03-05 11:00:09 i Allmänt,

Hej! Nu har vi, Anton och Max varit på barnhemmet 2 dagar även denna vecka. Det är väldigt kul och det är tråkigt att veta att det snart är över med dessa underbara ungar. I Måndags så började vi med att spela basket för det är en väldigt stor sport här och det är populärt bland barnen här, speciellt bland de lite äldre killarna. Efter det så gick vi in och hjälpte några av barnen med deras läxor, det var engelska läxor så vi kunde tillföra något. Det är även ofta barnen undrar hur vissa ord sägs på svenska. Så vi har gett varandra läxor om hur man säger olika fraser på varandras språk. Tisdag: Det här dagen började väldigt väldigt tidigt, det var uppgång strax innan 7. Vi skulle till gymnasieskolan här i Pakrojis, vi fick skjus av våran underbara Ilona till skolan på morgonen. Vi gick därefter med 5 tjejer som var väldigt trevliga och hjälpsamma och berättade så gott de kunde. Vi var med på 3 lektioner och det var först fysiologi, sedan engelska och till sist var det matematik. Sedan var det bara hem och byta om för att återigen åka ut till barnhemmet. Idag så firar man in våren här i Litauen så det var lite party. Det var ungefär som ett påskfirande. Så vi fick också klädde ut oss, vi fick varsin mask som de så snällt hade gjort till oss. Anton satte även på sig en väldigt fin klänning. Man gick sen till grillplatsen där man eldade en halm docka som hade riktiga kläder på sig. Barnen gick sedan runt i kvarteret och fick lite allt möjligt av grannarna. Idag onsdag så kommer även en lokal tidning och ska göra en intervju med oss, men det är lite oklart hur det kommer gå till då Ilona var osäker på reporterns kunskaper när det gäller engelska.
/ Kärlek och respekt till familjerna Skog och Hansson

Kommentarer

Postat av: Claes

Publicerad 2014-03-05 11:51:12

Hej. Tack för alla fina bilder!! Jättekul att läsa om vad som händer och att ni har det bra.
Vore kul om det blev någon artikel i tidningen, be gärna Ilona om ett ex. att ta med hem.
Keep up the good work!

Postat av: Linda

Publicerad 2014-03-05 12:00:06

Det ser ut som att ni har det jättebra och jag är säker på att ni gör ett bra jobb! Vilken lycka för de här barnen att ni är där! :)

//Linda

Postat av: Linda

Publicerad 2014-03-05 12:00:08

Det ser ut som att ni har det jättebra och jag är säker på att ni gör ett bra jobb! Vilken lycka för de här barnen att ni är där! :)

//Linda

Postat av: Anki Skog

Publicerad 2014-03-05 12:11:34

Det är så härligt att läsa det ni skriver och se bilderna ni lägger ut, man blir glad! Tror att barnen kommer sakna er lika mycket som ni kommer sakna dom. Kärlek och respekt till er alla! ;)

Postat av: Ingela Hansson

Publicerad 2014-03-05 12:29:42

Ni skriver så fint om barnen och det ni gör, man blir glad och stolt :-). Mycket kärlek och respekt tillbaka till er.

Postat av: Emma

Publicerad 2014-03-05 13:09:57

Man blir glad i hjärtat av att se era fina bilder med barnen.
Vilket härligt engagemang ni har!

/ Emma (svenskfröken)

Postat av: Agneta

Publicerad 2014-03-05 15:14:09

Vilka härliga bilder och jag är övertygad om att ni gör ett fantastiskt jobb med barnen.
Kram från Agneta

Postat av: Susanna Borg

Publicerad 2014-03-05 19:20:48

Vad spännande att följa era upplevelser. Det märks att ni gör nytta alla fyra. Jag tror ni kommer kunna förmedla många viktiga erfarenheter till era skolkamrater - och oss lärare och personal när ni kommer hem. Jag ser fram mot att höra mer när ni kommer hem.

Hälsar nya rektorn
Sanna

Postat av: cina carlsson friberg

Publicerad 2014-03-06 21:54:10

Härligt att ta del av eran upplevelse och se hur det berikar er som individer. Tror ni tillfört dessa barn mycket och er själva på vägen. Känns gott att veta att man anställt så fina killar! Lycka till nu på resten av resan!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela